Kunstzorg, kunsthandel en lijstenmakerij

Gooische school

Home » Gooische school

De Gooische School staat bekend om zijn natuurlijke en romantische thema’s, met als bekendste voorbeeld de schilderijen van de eigentijdse dorpsgezichten uit de regio. Bij Marquant in Laren vindt u een groot aanbod aan schilderijen in deze stijl. Kom langs in ons atelier en laat u inspireren door de vele 19e en vroeg-20e-eeuwse schilderijen van de kunstenaars van de Gooische School en diverse andere historische kunstenaarsverenigingen.

Bezoek onze winkel voor vrijblijvend advies.
Open di t/m vrij 10.00 – 17:00 en zaterdag 10:00 – 16:00

De Gooische School staat bekend om zijn natuurlijke en romantische thema’s, met als bekendste voorbeeld de schilderijen van de eigentijdse dorpsgezichten uit de regio. Bij kunsthandel Marquant in Laren vindt u een groot aanbod aan schilderijen van de Gooische School. Kom langs in ons atelier en laat u inspireren door de vele 19e en vroeg-20e-eeuwse schilderijen van de kunstenaars van de Gooische School en diverse andere historische kunstenaarsverenigingen.

Bezoek onze winkel voor vrijblijvend advies.
Open di t/m vrij 10.00 – 17:00 en zaterdag 10:00 – 16:00

Uitgebreide collectie schilderijen

Vrijblijvend deskundig advies

Inlijsten, restaureren en conserveren

Uitgebreide collectie schilderijen

Vrijblijvend deskundig advies

Inlijsten, restaureren en conserveren

De populariteit van de Gooische School

In onze kunsthandel vindt u verschillende schilderijen van de Gooische School. Deze populaire kunstenaarsvereniging haalde zijn inspiratie uit de Haagsche school en kenmerkt zich door een focus op romantische, Hollandse landschappen. Dit thema is tevens populair in de Verenigde Staten, waar de schilderijen van deze vereniging zeer positief werden ontvangen. Onze specialisten geven u graag meer informatie over de werken van deze eerste generatie van de Larense School.

Kom langs of neem contact met ons op voor meer informatie

Wij geven u graag meer informatie over onze collectie schilderijen van de Gooische School wanneer u langskomt bij onze zaak. U vindt hier bovendien unieke lijstwerken voor uw schilderijen. Vraag voor een passende lijst naar onze lijstenmaker, die helpt u graag. Wilt u meteen contact met ons opnemen? Vul dan het contactformulier in.

De populariteit van de Gooische School

De Gooische school, met name de ‘Larense School’, was een populaire kunstenaarsvereniging die zijn inspiratie uit de Haagsche school haalde. De stijl kenmerkt zich door een focus op romantische, Hollandse landschappen. Dit thema werd ook populair in de Verenigde Staten, waar de schilderijen van de Gooische School zeer positief werden ontvangen. Bij kunsthandel Marquant in Laren, in de buurt van Huizen en Blaricum, vindt u verschillende schilderijen van de Gooische School, die tot onze standaardcollectie behoren.

Kom langs of neem contact met ons op voor meer informatie

Wij geven u graag meer informatie over onze collectie schilderijen van de Gooische School wanneer u langskomt bij Marquant in Laren. Daarnaast kunt u ook bij onze lijstenmaker terecht voor unieke lijstwerken die passen bij uw schilderijen. Wilt u meteen contact met ons opnemen? Dat kan via het contactformulier of via 035-5386025.

Restaureren van olieverfschilderijen, oude en antieke lijsten

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

Zevenend 4a
1251 RN Laren

T: 035-5386025
M: 06-22450472
E: bertrebel@hotmail.com

Openingstijden

Maandag                            Gesloten
Dinsdag-Vrijdag                10.00-17.00
Zaterdag                            10.00-16.00