Kunstzorg, kunsthandel en lijstenmakerij

Larense school

Home » Larense school

Bent u bekend met de schilders van de Larense School? Dit is een verzamelnaam voor een groep kunstenaars die aan het eind van de 19e en begin 20e eeuw actief waren in de omgeving van Laren. Deze groep kunstenaars bestond voornamelijk uit schilders. In de collectie van kunstwinkel Marquant in Laren behoort de ‘Larense School’ tot de standaardcollectie.

Bezoek onze winkel voor vrijblijvend advies.
Open di t/m vrij 10.00 – 17:00 en zaterdag 10:00 – 16:00

Bent u bekend met de schilders van de Larense School? Dit is een verzamelnaam voor een groep kunstenaars die aan het eind van de 19e en begin 20e eeuw actief waren in de omgeving van Laren. Deze groep kunstenaars bestond voornamelijk uit schilders. In de collectie van Marquant in Laren behoort de ‘Larense School’ tot de standaardcollectie. Benieuwd naar deze prachtige schilderijen? Breng dan een bezoek aan onze kunsthandel in Laren.

Bezoek onze winkel voor vrijblijvend advies.
Open di t/m vrij 9:30 – 17:30 en zaterdag 10:00 – 16:00

Uitgebreide collectie schilderijen

Vrijblijvend deskundig advies

Inlijsten, restaureren en conserveren

Uitgebreide collectie schilderijen

Vrijblijvend deskundig advies

Inlijsten, restaureren en conserveren

Maak kennis met de stijl van schilders van de Larense School

De schilders van de Larense School zijn op te delen in twee generaties. De eerste generatie schilders, ook wel de Gooische School genoemd, liet zich inspireren door de ongerepte natuur en het schilderachtige dorp met haar inwoners. Vele bewoners van het dorp lieten zich op het doek vastleggen. Later kwam de tweede generatie naar Laren toe. Een aantal van hen beliep een ander pad dan de eerste generatie en liet zich beïnvloeden door het modernisme en het impressionisme. Anderen bleven de realistische traditie van de eerste generatie trouw. Kortom, schilders van de Larense School worden gekenmerkt door diverse stijlen. In onze collectie vindt u een aantal prachtige schilderijen van deze stroming die wij vol trots aan u tonen.

Breng een bezoek aan onze kunsthandel

Bent u nieuwsgierig geworden naar de authentieke schilderijen die schilders van de Larense School hebben gemaakt? Of wilt u uw eigen schilderijen laten restaureren? Kom dan eens naar het schildersdorp Laren, waar onze winkel en lijstenmakerij gevestigd zijn. Wanneer mogen wij u ontvangen? Maak een afspraak met een van onze medewerkers door te bellen naar 035-5386025.

Maak kennis met de stijl van schilders van de Larense School

De schilders van de Larense School zijn op te delen in twee generaties. De eerste generatie schilders liet zich inspireren door de ongerepte natuur en het schilderachtige dorp met haar inwoners. Vele bewoners van het dorp lieten zich op het doek vastleggen. Later kwam de tweede generatie naar Laren toe. Een aantal van hen beliep een ander pad dan de eerste generatie en liet zich beïnvloeden door het modernisme en het impressionisme. Anderen bleven de realistische traditie van de eerste generatie trouw. Kortom, schilders van de Larense School worden gekenmerkt door diverse stijlen. In onze collectie vindt u een aantal prachtige schilderijen van deze stroming die wij vol trots aan u tonen. Bovendien hebben we ook een ruim aantal schilderijen van de Gooische School.

Breng een bezoek aan onze kunsthandel

Bent u nieuwsgierig geworden naar de authentieke schilderijen die schilders van de Larense School hebben gemaakt? Kom dan eens naar het schildersdorp Laren, waar onze kunsthandel en lijstenmakerij gevestigd zijn. Op dinsdag tot en met vrijdag zijn wij geopend van 9.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Wanneer mogen wij u ontvangen? Maak een afspraak door te bellen naar 035-5386025.

Restaureren van olieverfschilderijen, oude en antieke lijsten

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

Zevenend 4a
1251 RN Laren

T: 035-5386025
M: 06-22450472
E: bertrebel@hotmail.com

Openingstijden

Maandag                            Gesloten
Dinsdag-Vrijdag                10.00-17.00
Zaterdag                            10.00-16.00